____..
Güneş Arabası Gayret

Kocaeli Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği

Türk Mekatronik Takımı Kocaeli Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği bölümü öğrencilerinin, öğrenciler arasında bilimsel etkinliklerin yaygınlaşması amacı ile 2002 yılında kurduğu bir öğrenci birliğidir. TÜBİTAK ve “Bilim ve Teknik” dergisinin düzenlemiş olduğu Formula-G 2005-06-07-08-09-10 yarışlarına katılmıştır. Her sene yeni arkadaşların katılımıyla, tecrübeli arkadaşların sayesinde bilgi alışverişiyle bu bayrak yarışı devam etmektedir.

Gayret 1-2-3-4-5-6 güneş arabası tasarımı ve üretimi, Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri ve sanayi işbirliği tarafından üniversite bünyesinde gerçekleştirilmiştir. Şu ana kadarki çalışmalar Üniversite-Sanayi işbirliğine güzel bir örnek teşkil etmektedir.

Türk Mekatronik takımı ilk kez 2005 yılında düzenlenen güneş enerjili araba yarışları Formula-G’ye GAYRET isimli aracıyla katılmış ve her sene bu yarışa katılan ender takımlardan olup, bu yıl da 6. kez yarışa GAYRET-6 aracıyla katılmıştır.

2012 yılının ilk yarısı, Türk Mekatronik takımı için önemli bir dönüm noktasıdır. Takımımız grup içi çalışmalarını amatör ruhla devam ettirirken, takımın dış ilişkileri kurumsal bir anlayışla yürütülecektir. Bu dönemde turkmekatronik.kocaeli.edu.tr, facebook.com/TurkMekatronik ve twitter.com/TurkMekatronik adreslerinden resmi internet sayfamız, resmi Facebook ve resmi Twitter sayfalarımız hizmete girmiştir.